De wc die je billen wast

Tegenwoordig worden er steeds vaker wc’s gebruikt in combinatie met een bidet. Dat doet men niet voor niets. Er zijn namelijk veel ouderen en mensen met een beperking die problemen hebben met het schoonmaken van de huid rondom de billen, nadat ze hun behoefte hebben gedaan. Ze hebben niet meer de kracht of bewegingsvrijheid om de plaats rond de billen schoon te vegen met wc-papier. Daarom is een wc, die ook je billen wast en droogt, de uitkomst. Ook voor de verzorgers in verpleeghuizen en dergelijke zijn deze wc’s met bidet een uitkomst. De verplegers hoeven niet meer ongerust te zijn dat de bejaarden met vuile stinkende billen rondlopen.

Wat is een wc die je billen wast?

Een wc die je billen wast, wordt het bidet toilet genoemd. Oorspronkelijk komt het, zover we weten, uit Frankrijk. Tegenwoordig is een bidet toilet vaak een toilet waarop een bidetbril is geplaatst. De verwarmde bril is voorzien van een sproeier die de billen na het toiletbezoek zal schoonsproeien. Door een douche toilet in verpleeghuizen te gebruiken worden de ouderen beter gereinigd. Door het gebruik van wc-papier krijgen ouderen regelmatig anale klachten, omdat er ontlastingsresten achterblijven. Nu, door het gebruik van een wc-douche, is dat helemaal opgelost.

Het gebruik van de wc die je billen wast

Ook in Nederland wordt steeds vaker het douche toilet gebruikt. De eerste keer dat je zo’n douche toilet gebruikt, kan dat wel even apart aanvoelen. Zodra echter de eerste onwennigheid voorbij is, bent u verkocht. Nu gebruikt u om uw billen schoon te maken een waterstraal. Nadat de behoefte is gedaan, wordt door op een knop te drukken het reinigingsmechanisme in werking gezet. Een sproeikop schuift uit de binnenzijde van de wc-pot of bril die op het achterwerk richt. Een warme waterstraal zal uw achterwerk schoonspuiten. Nadat u bent schoongespoten zorgt een föhn ervoor dat u gedroogd wordt. Voor het aanschaffen van een wc die uw billen wast, kunt u terecht bij Bidet.nl. 

Advies nodig?

Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: [email protected].

Bekijk hier al onze douchewc’s die we beschikbaar hebben in onze online webwinkel >

Onze showroom: