Bidet installeren

De installatie van een bidetssysteem hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar zelfs als u niet heel erg handig bent, is het installeren van een bidet redelijk eenvoudig, zeker wanneer er al stroom en water aanwezig zijn in de badkamer. Kies de bidet dat uw voorkeur heeft uit op bidet.nl en volg de handleiding om het bidet te installeren.

Naar aanvraag verzorgen wij ook de installatie van uw gekochte bidet toilet. Onze vakmensen hebben reeds ruime ervaring met het installeren van bidets op nieuwe of bestaande toiletpotten en wandclosetpotten met inbouwreservoir.

Zo eenvoudig monteert u een bidet op uw toilet, bekijk het filmpje:

Werkt bovenstaande video niet? Klik dan hier

Aansluiting van een douchewc op een staand toilet

Aansluitschema van een douchewc op een hangend toilet

Advies nodig?

Omdat elke badkamer of toilet anders is, kunt u gerust een offerte aanvragen voor de installatie door ons te bellen of te mailen. Ook kunt u bij het bestellen van een douchewc direct selecteren of u de douchewc door ons wilt laten installeren.

Ons installatie team is meestal al beschikbaar binnen 10 werkdagen, de installatie is al mogelijk vanaf slechts €109,- indien er een vrije wandcontactdoos aanwezig is in de badkamer en er een beschikbare koud water aansluiting aanwezig is in de buurt van het toilet. Bekijk hier ook de prijzen voor een bidet installatie voor het geval dat er geen water- en/of electra aansluiting aanwezig is. Bel geheel vrijblijvend: 010 – 242 09 15 of stuur een mailtje naar info@bidet.nl.

Kom gezellig langs in onze showroom

Installatie benodigdheden

Benodigde tijd: 30 minuten

Installatie van een Douche wc. Let op: in onderstaand voorbeeld is er vanuit gegaan dat zowel de wateraansluiting als de electra aansluiting al aanwezig is.

Mocht dit nog niet het geval zijn zal dit voorafgaand aan het plaatsen van het bidetsysteem nog moeten gebeuren. Indien gewenst kunnen wij de volledige installatie voor u realiseren. U kan deze optie simpelweg selecteren bij het bestellen van een douchewc of neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur een mailtje naar: info@bidet.nl.

Installatie van een Douche wc

 1. Sluit de watertoevoer af.

 2. Verwijder uw huidige toiletzitting.

  Demonteer door de moeren van de huidige toiletzitting los te draaien. Bewaar de moeren, zitting en de deksel mocht u deze ooit nog een keer willen gebruiken.

 3. Verwijder de watertoevoer pijp.

 4. Bevestig de montage plaat op uw Toilet.

 5. Bevestig de Douchewc op de montage plaat.

  Schuif de zitting vanaf de voorkant van het toilet op de montage plaat door de zitting naar achter te duwen totdat u een “KLIK” hoort.

 6. (Optioneel) indien u een waterfilter wilt gebruiken monteert u deze tussen de watertoevoerslang en douchewc in.

 7. Bevestig de Toilet slang op uw toilet en de Bidet slang aan uw douchewc.

 8. Zet de watertoevoer weer aan en controleer op eventuele lekkages.

 9. Sluit de Douchewc met droge handen aan op het stroomnetwerk (bij elektrische Douchewc’s)

 10. Neem plaats op de zitting en controleer of alle functies naar behoren werken

  Wanneer u geen plaats neemt op de zitting voordat u deze gaat testen zal de douchewc niet functioneren, dit omdat er een sensor in de zitting is geplaatst die controleert of er voor gebruik wel iemand op de douchewc heeft plaatsgenomen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur een mailtje naar: info@bidet.nl.

Het bidet toch niet zelf installeren?

Het installeren van een bidet is redelijk eenvoudig, ook als u niet heel erg handig bent. Toch krijgen wij vaak vraag naar het installeren van een bidetsysteem, dit verzekerd u van een goede installatie van een door ons opgesteld professioneel team.

Installatie is in sommige gevallen al mogelijk vanaf slechts €109,- inclusief voorrijkosten, indien er een vrije wandcontactdoos aanwezig is in de badkamer of toilet.

Installatie informatie

De installatie van uw bidet kan al binnen 10 werkdagen, na het plaatsen van uw bestelling, uitgevoerd worden. De installatie van een bidet is al binnen 3 uur gedaan.

Na het plaatsen van een bestelling nemen wij automatisch binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak te maken.

Contact

Neem voor vragen gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur een mailtje naar: info@bidet.nl. Wij helpen u dan graag verder.

010-2420915 info@bidet.nl