Zeker weten welk bidet op uw toilet past?

Vul hieronder onze keuzehulp in. Aan de hand van enkele vragen wordt bepaald welke douchewc er op uw toilet past en aan uw wensen voldoet. Dat scheelt u weer een hoop zoek en onderzoek werk. Komt u er aan de hand van de keuzehulp niet helemaal uit? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur een mailtje naar: info@bidet.nl. Wij helpen u dan graag verder.

Naar wat voor soort bidet bent u op zoek?

Selecteer één van de onderstaande opties:

Wij zullen u op deze pagina zo goed mogelijk informeren over welk bidetsysteem het beste geschikt is voor uw toilet.

Wanneer de afmetingen afwijken of wanneer u liever telefonisch geholpen wilt worden bel ons dan gerust op: 010-2420915 of stuur een afbeelding van uw situatie naar: info@bidet.nl.

Bepaal de pasvorm van uw toilet

In het onderstaande hebben wij twee verschillende afbeeldingen afgebeeld om u een indicatie te geven welke twee pasvormen er over het algemeen worden gehanteerd in Nederland.

Bij verschillende bidets bieden wij als optie een verlengde zitting.

* Een A-LIJN tussen de 40 en 44 cm

* Een A-LIJN tussen de 44 en 49,5 cm

Stap 1: Bepaal de lengte van uw toilet

Om te bepalen of u een verlengde of een standaard toilet heeft meet u de lengte op van de A-LIJN. Dit is de lange verticale lijn die loopt van het middelpunt van waar de bouten van de bril bevestigd zullen worden tot aan de voorkant van het toilet.

Ligt de A-LIJN tussen de 40 en 44cm, dan heeft u een standaard toiletpot:

Wanneer de lengte van de A-LIJN van uw toilet tussen de 40cm en de 44cm ligt heeft u een standaard toiletpot. Wij adviseren u in dit geval niet om een bidet met een verlengde zitting aan te schaffen, wees er zeker van dat u deze optie niet aanvinkt wanneer u het product besteld. U kunt in dit geval kiezen uit de volgende categorieën: Blooming Bidets, Geberit Bidets, DIB Bidets en Mechanische Bidets.

Ligt de A-LIJN tussen de 44,5cm en 49,5cm, dan heeft u verlengde (ovale) toiletpot:

Wanneer de lengte van de A-LIJN van uw toilet tussen de 44,5 en de 49,5 ligt heeft u een toilet met een verlengde (ovale) zitting nodig. Wij adviseren u in dit geval wel om een bidet met een verlengde zitting aan te schaffen, wees er daarom zeker van dat u deze optie aan heeft gevinkt wanneer u dit product besteld. Deze bidetsystemen met een verlengde zitting kunt u vinden onder de categorie: Blooming bidets

Stap 2: Bepaal de lengte van LIJN C

Lijn C is de verticale lijn die loopt vanaf het middelpunt van waar de bouten geplaatst zullen worden tot de stortbak. Wanneer u een hangend toilet heeft is dit de afstand tot de muur. De bidets uit ons assortiment hebben ongeveer 5 cm plaatsingsruimte nodig. Voor de meeste toiletpotten is dit geen enkel probleem en is het bidetsysteem eenvoudig te plaatsen.

De oppervlakte van Lijn C dient vlak te zijn voor een gemakkelijke en eenvoudige installatie. Is dit bij uw toiletpot niet het geval of is de afstand van Lijn C korter dan 5 cm? Stuur dan gerust een afbeelding van uw situatie naar: info@bidet.nl of bel: 010-2420915. Meestal vormt een kleine verhoging van Lijn C geen probleem.

Stap 3: Bepaal de breedte van LIJN B

Als laatste bepaalt u de breedte van Lijn B, dit is horizontale lijn die loopt tussen de plaats waar de bouten geplaatst zullen worden. Deze lijn zal in de meeste gevallen tussen de 14cm en 15cm liggen. De douchewc’s die wij op deze website aanbieden hebben een maximale breedte van ruim 20cm, het plaatsen van een bidet is hierdoor vrijwel mogelijk op ieder toilet in Nederland.

Contact

Komt u er aan de hand van deze instructies er niet helemaal uit? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op door te bellen naar: 010-2420915 of stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar: info@bidet.nl, wij helpen u dan graag verder!