Wat is een modern bidet wc / douchewc?

De bidet wc, ook wel douchewc of douchetoilet, is een nieuw technisch hoogstandje in de moderne sanitair wereld. Maar wat is de bidet wc nou precies? En waarom zou de douchewc zomaar is de trend van 2019 kunnen worden? In dit artikel leggen wij het u uit.

De bidet wc, ook wel douchewc of douchetoilet, is een nieuw technisch hoogstandje voor in de badkamer. Simpel en kortgezegd is de douchewc eigenlijk een elektronisch toiletbril met een geïntegreerd watersproei systeem erin verwerkt. Na het toiletgebruik reinigt dit watersproei systeem met één druk op de knop uw onderlichaam doormiddel van een verfrissende en zachte waterstraal. Deze nieuwe en hygiënischere manier van reinigen na het toiletgebruik maakt het ouderwetse ruwe toiletpapier overbodig en is in Azië en delen van Amerika al erg populair.

De voordelen van een bidettoilet:

Het ouderwetse Franse bidet heeft in Nederland nooit echt kunnen inburgeren, en dit had verschillende goede redenen. Zo nam het ouderwetse bidet vaak veel ruimte in beslag in de badkamer en was het onhandig dat je na het toiletgebruik jezelf moest verplaatsen van het toilet naar het bidet voordat je jezelf kon reinigen.

Omdat de moderne douchewc met de geïntegreerde watersproeier simpelweg op het toilet geplaatst kan worden waar normaal de toiletbril zich bevindt staat het nieuwe bidettoilet hier al 2-0 voor. Zo is het nu niet meer nodig om ruimte vrij te maken in de badkamer en verplaatsen is niet meer nodig omdat de bidettoilet zich al op het toilet bevindt.

Een bidet is hygiënischer:

Een ander, en misschien wel het belangrijkste, voordeel van de douchewc is dat het bewezen een stuk hygiënischer is dan het traditionele toiletpapier dat momenteel nog steeds veel gebruikt wordt in Nederland. Het wordt vaak niet hygiënischer dan het reinigen met water, dat geldt niet alleen voor het reinigen van het onderlichaam maar een vergelijking die wij graag maken is dat je ook doucht met water, de afwas doet met water enz. Stel je voor dat je zou douchen zonder water, maar met een stukje papier, dat lijkt ook niet heel hygiënisch toch?

Dit zijn slechts enkele redenen waarom wij bij Bidet.nl geloven dat het moderne bidettoilet in de nabije toekomst een onmisbaar item in de badkamer zal zijn en waarom dit de badkamer trend van 2019 zou kunnen worden.

Heeft u interesse in een bidet? Bekijk hier al onze bidets >

Gerelateerde artikelen:

Hoe gebruik je een bidet?