Wat is een bidet of douchewc?

We hebben op verschillende pagina’s en artikelen het er al eerder over gehad wat nou precies de voordelen zijn van een bidet en waarom het zo’n handig apparaat is. Maar we hebben eigenlijk nergens eerder besproken wat een bidet precies is en wat de betekenis is van een bidet, en met name onze elektronische en mechanische bidetsystemen.

Een bidet is over het algemeen een alternatief voor wc-papier. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor dit alternatief. Zo kiezen mensen voor het bidetsysteem voor de hygiënischere en de grondigere reiniging, voor de besparing op toiletpapier of simpelweg voor het gemak van het apparaat.

Wat is een elektronische bidet douche?

Een elektronisch bidet douche bestaat in verschillende soorten en maten. Maar de basis is dat de douchewc bij u op de wc of in uw badkamer aangesloten wordt op een elektra en water. Na het aansluiten van het bidet wc wordt deze dan vaak bedient met een zijpaneel en/of een afstandsbediening.

Over het algemeen beschikt de elektronische bidet over meer functies dan een mechanisch bidetsysteem. Functies die in een elektronisch bidet voor kunnen komen zijn onder andere:

 • De bidet functie, om uw onderlichaam te reinigen
 • De lady douche, voor vaginale reiniging
 • Massage en pulsatie van de waterstraal
 • Een anti-bacteriele sproeikop
 • Bubble wash
 • Automatisch inschuivende, oscillerende en zelfreinigende sproeikop doormiddel van zelf diagnose
 • Een föhn installatie
 • Een verwarmde zitting
 • Instelbare waterdruk in verschillende niveaus
 • Vaak een softclose zitting & deksel
 • Eventueel een eerder besproken afstandsbediening
 • Led verlichting voor ‘s nachts (Night light)
 • Automatisch openende en sluitende wc-deksel

Zoals te zien beschikt het gemiddelde elektronische bidet over een uitgebreide set van functies, uiteraard zijn deze functies afhankelijk van het model bidet wc bril.

Wat is een mechanische bidet wc bril?

Het grootste voordeel van de mechanische bidet is uiteraard dat deze geen elektra nodig heeft, maar alleen aangesloten hoeft te worden op de koudwaterleiding, het bidet is daarna direct klaar voor gebruik. De mechanische bidettoilet is vaak alleen via de zijkant van de douchewc te regelen. De waterdruk is volledig naar uw persoonlijke voorkeur regelbaar.

Het grootste voordeel van de mechanische bidetsystemen is dus de eenvoudige installatie, binnen enkele minuten is uw bestaande toilet getransformeerd in een volwaardige douchewc.

Installatie van een douchewc:

De douchewc’s van Bidet.nl zijn eenvoudig en universeel te installeren op iedere toiletpot. Al onze bidets worden geleverd inclusief het benodigde installatiemateriaal en handleiding om u te helpen bij de installatie. Komt u er alsnog niet helemaal uit? Dan helpt onze helpdesk u ook graag verder, bel dan naar: 010-2420915 of mail naar: [email protected]

Bekijk ook deze video die laat zien hoe een installatie van een elektronisch bidet in zijn werkt gaat:

Douchewc kopen?

Een douchewc kopen is tegenwoordig zeer eenvoudig, u kunt deze bij ons online bestellen of op locatie bij ons in de showroom, u kunt het product dan voorgaand dan eerst nog rustig op uw gemak bekijken. Na het bestellen van uw bidettoilet ontvangt u deze vaak binnen 1 werkdag, u een bidet bij ons op locatie aanschaft kunt u deze vaak meteen al meenemen.

Klik hier om al onze bidetsystemen in 1 overzicht te bekijken >

Showroom locatie:

Contact:

[contact-form-7 id=”538″ title=”Contact form”]