Waarom heet een Japans toilet, een Japans toilet?

Japan, het land van de rijzende zon. Het land staat niet alleen bekend om hun rijke cultuur, het lekkere eten en vriendelijke inwoners. Maar de Japanners zijn ook erg gesteld op hun hygiëne, en laat dit nou precies de reden zijn dat de douche wc, ookwel Japans toilet, zo onwijs populair is in het land. Ruim 81% van de huishoudens in Japan beschikte over een bidet toilet. Lees in dit blogbericht meer over waarom het bidet toilet zo populair is in Azië.

Een Japans toilet

Japan, het land van de rijzende zon. Het land staat niet alleen bekend om hun rijke cultuur, het lekkere eten en vriendelijke inwoners. Maar de Japanners zijn ook erg gesteld op hun hygiëne, en laat dit nou precies de reden zijn dat de douche wc, ookwel Japans toilet, zo onwijs populair is in het land. Inmiddels beschikt ruim 81% van de huishoudens in Japan over een bidet toilet.

Heeft u ook voor het eerst kennisgemaakt met een Japans toilet toen u op reis was in Azië? Dat is niet zo gek.

Waarom het japans toilet zo populair is in Japan

Japan is het land van de douche wc’s. Vaak horen wij van onze klanten dat ze voor het eerst kennis hebben gemaakt met het Japans toilet tijdens hun reis naar Japan of Zuid-Korea. In Azië ontkom je er niet meer aan, bijna ale huishoudens, hotels en ook openbare gebouwen zijn voorzien van een bidet toilet. Maar waarom is dat?

In Azië zijn de mensen erg gesteld op hun hygiëne en zijn ze erg bekend met moderne technologie en het ontwikkelen hiervan. In het Japans toilet komt dit allebei erg mooi samen en dat is ook de reden waarom het apparaat in een korte tijd een onmisbaar item is geworden voor het overgrote deel van de Japanners. Met behulp van moderne technologie zorgt het bidet toilet voor een ongekend frisse reiniging van het onderlichaam na ieder toiletbezoek.

Japans toilet, al sinds de jaren ’90

Het Japans toilet is al sinds de jaren ’90 bekend in Japan en heeft de badkamercultuur niet alleen in eigen land, maar ook in landen zoals Zuid-Korea voorgoed veranderd. Huishoudens, hotels en ook openbare gebouwen zijn al van een Japans toilet voorzien.

Het bidet toilet blijft zichzelf ontwikkelen en zal ongetwijfeld in de komende jaren ook richting Europa verder overwaaien. Wij merken al dat er in Nederland steeds meer interesse is naar de douche wc’s, en naar onze verwachting zal dit alleen maar toenemen.

Vragen of zelf interesse in een Japans spatoilet?

Neem dan gerust een kijkje naar onze douche wc’s, neem contact met ons op door te bellen naar 010-242 09 15, stuur een mailtje naar [email protected] of kom gezellig langs bij ons in de showroom in Capelle aan den IJssel, venkelbaan 22.

Bekijk hier al onze bidets