4 Verkeerde opvattingen over een douchewc:

1. Een bidetsysteem reinigt minder goed dan toiletpapier:

Op vele gebieden in het huishouden of de dagelijkse verzorging wordt er al gewassen met water, denk bijvoorbeeld aan het douchen, het wassen van de handen maar ook bij het wassen van kleding wordt dit in bijna alle gevallen met water gedaan, omdat dit momenteel simpelweg de beste en meest effectieve manier is van schoonmaken. Maar waarom gebruiken de meeste mensen dan nog steeds toiletpapier? Het lijkt een tikkeltje onlogisch. Het wassen met water na de beurt wordt steeds bekender, mensen evaren het als een frissere en grondigere reiniging en zijn vaak erg enthousiast over het algemeen gemak van een elektrisch bidetsysteem. De waterstraal zorgt voor een grondige reiniging van het onderlichaam en na gebruik wordt de sproei-kop iedere keer automatisch gereinigd.

2. Een elektrisch bidetsysteem is te duur in aanschaf:

Een goed elektrisch bidetsysteem kan inderdaad tussen de €395,- en €3800,- kosten, afhankelijk van het gekozen model. Echter heeft Geberit een onderzoek uitgevoerd waarin naar voren kwam dat een huishouden van 4 personen €176,- per jaar kan besparen bij de aanschaf van een bidetsysteem, omdat het kopen van toiletpapier of vochtige doekjes simpelweg overbodig wordt. De aanschafprijs lijkt dan al gauw een stuk minder. Ook qua elektriciteit en watergebruik zijn de douchewc’s al zeer zuinig.

3. Een bidet is van vroeger

De hedendaagse bidetsystemen worden vaak verward met de vroegere porseleinen bidets die in sommige gedeeltes van Europa nog steeds aangetroffen kunnen worden. De moderne douchewc daarin tegen is zover ontwikkeld dat er een heleboel extra functies in verwerkt worden, denk bijvoorbeeld aan een verwarmde toiletbril, verschillende temperatuur standen van de waterstraal, een aanpasbare intensiteit van de waterstraal maar zelfs massage functies worden tegenwoordig in de moderne elektrische bidetsystemen verwerkt.

4. De waterstraal van een douchewc voelt raar aan

Aan het begin wanneer u een douchewc net begint te gebruiken kan het inderdaad een beetje wennen zijn. De sproeistralen van bidetsystemen zijn tegewoordig echter zover regelbaar dat er voor iedere persoonlijke voorkeur een uitgangspunt is, de douchestraal kan tot in de puntjes bepaalt worden qua temperatuur en intensiteit, zelfs de positie kan bepaalt worden! En zodra men het na een aantal keer gebruiken eenmaal gewend zijn, willen ze meestal niet anders meer.

Een bidetsysteem zelf uittesten?

Neem contact met ons op via: [email protected] of bel: 010 – 242 09 15 of vul het onderstaand contactformulier in. ↓