Hoe gebruik je een bidet?

Hoe gebruik je een bidet nou eigenlijk precies? Een modern bidet is een toiletbril met een geïntegreerde watersproeier. Met één druk op de knop komt de watersproeier tevoorschijn en reinigt uw onderlichaam met een zachte, fijne en verwarmde waterstraal aan het einde van uw toiletbezoek. Veel bidettoilets beschikken ook over een föhninstallatie die daarna uw onderlichaam droogt. Een bidetsysteem is dus eigenlijk een vervanger voor het toiletpapier.

Dit betekent dat in tegenstelling tot het oude traditionele bidet u met het moderne bidet comfortabel op het toilet kunt blijven zitten en het bidet met één druk op de knop kunt bedienen. Dit omdat het moderne bidet eenvoudig op uw huidige toilet geïnstalleerd kan worden. Er zijn zowel elektronische bidets als mechanische bidets beschikbaar, voor een mechanisch bidet is het niet nodig om elektriciteit in uw badkamer aangelegd te hebben waardoor u uw toilet zeer eenvoudig om kunt toveren naar een volwaardig bidetsysteem.

Bediening van een bidettoilet

Een bidettoilet is via een zijpaneel of via een afstandsbediening te bedienen. Er komen dus bijna geen handmatige handelingen meer bij het reinigen van uw onderlichaam kijken. Dit is een stuk hygiënischer dan het gebruiken van toiletpapier en het schoonmaken gaat doormiddel van het gebruik van water waardoor het proces ook een stuk frisser en grondiger is.

Verder zijn bidets uitgerust met vele extra functies om het voor de gebruiker zo comfortabel mogelijk te maken, denk bijvoorbeeld aan functies zoals:

 • – De verwarmde zitting
 • – Nachtverlichting
 • – Instelbare waterdruk
 • – Soft-close zitting
 • – Instelbare watertemperatuur
 • – Instelbare positie van de sproeikop
 • – Een lady douche voor vaginale reiniging
 • – De bidetfunctie voor anale reiniging
 • – Automatische geurzuivering
 • – Gebruikerdetectie
 • – En een warme luchtföhn voor het drogen
DIB-C430R afstandsbediening
DIB-C430 zijpaneel

Een bidet zit dus vol met nieuwe eigenschappen met ieder zijn eigen voordeel. De ene persoon vind deze extra eigenschappen wel fijn, voor de ander is het allemaal niet per se nodig. Maar het principe blijft hetzelfde. Het moderne bidet reinigt uw onderlichaam met water en is via een afstandsbediening of via een zijpaneel eenvoudig vanaf uw plek te bedienen met een simpele druk op de knop.

Van begin tot eind

Zodra u plaats neemt op het bidettoilet herkent de sensor in de bril dit en begint met het verwarmen van de wc-bril waardoor u niet meer begroet wordt met een koude wc-bril. Aan het einde van uw toiletbezoek drukt u op de knop en de bidet met sproeier begint met het reinigen van uw onderlichaam doormiddel van een fijne en verwarmde waterstraal, zodra u klaar bent drukt u nogmaals op de knop en de sproeikop stopt met sproeien en gaat weer terug het systeem in. U kunt er hierna voor kiezen om uw onderlichaam te laten drogen door gebruik te maken van de ingebouwde föhninstallatie.

En klaar is Kees. Uw onderlichaam is nu frisser en grondiger gereinigt dankzij de douchwc. De douchewc wordt ook vaak als een stuk comfortabeler gezien omdat bij sommige modellen het bidet compleet naar ieders persoonlijke voorkeur aangepast kan worden, watertemperatuur, waterdruk etc. Maar ook omdat er geen gebruik meer gemaakt wordt van dat schurende toiletpapier.

Wij zijn groot fan! U ook? 

Zelf interesse in een bidet?

Heeft u zelf interesse in een bidet? Dat is mooi! Bidet.nl heeft een uitgebreid assortiment aan elektronische en mechanische bidetsystemen. Weet u niet zo goed welk bidet er bij u past? Begin anders bij onze top 5 douchewc’s. Ons team kan u ook adviseren, stuur een mailtje naar: [email protected] of bel: 010-2420915, wij kunnen dan op basis van uw eisen een passend bidet voor u zoeken.